23.01.2014 Kategori: Opslagstavlen

ANTI DOPING DANMARK LANCERER NY MEDICIN-APPADD lancerer i dag app’en ’Antidoping’, som skal gøre det nemt for danske atleter
og deres støttepersonale at holde sig orienteret om dansk medicins dopingstatus.

Ved at downloade app’en får danske atleter hurtigt overblik over al medicin, som udgives i Danmark, og de kan få direkte besked, når medicin ændrer status i forhold til Dopinglisten.

’Min medicin-service’

Antidoping-app’en giver mulighed for at følge ens foretrukne lægemidler og dermed hele tiden sikre sig, at den medicin man bruger er tilladt. Man kan også vælge at følge medicin, som er forbudt for atleter i dag, for at holde øje med om det på et tidspunkt bliver tilladt.

Push-besked ved ændringer

Brugere af app’en vil få en push-besked på deres smartphone, når medicinlisten ændrer sig, dvs. når ny medicin kommer til, når medicin udgår, eller når medicin ændrer dopingstatus. Hvis man har tilføjet medicin til sin personlige favoritliste ’Min Medicin’, får man derudover direkte besked, hvis netop en af disse har ændret status.

Tilladt medicin til bestemte symptomer

App’en indeholder også en liste over tilladte lægemidler til behandling af bestemte symptomer. Man kan altså søge på fx allergi, diarre eller smerter og få oplyst den medicin, som man kan bruge til behandling uden at få problemer ved en dopingkontrol.

Information og dokumentation
Endelig indeholder app’en WADA’s aktuelle dopingliste, som danner grundlag for de oplysninger, der findes i app’ens medicinliste samt fx muligheden for at gemme søgeresultater i en e-mail.
 
App’en er tilgængelig til iPhone og Android og kan downloades fra hhv. iTunes App Store og Google Play i dag.

Med Antidoping-app’en er man altid opdateret på dansk medicins dopingstatus